Kombuchachiasylt med /hallon/mandel

Kombuchachiasylt med /hallon/mandel

”Jag vill uppmärksamma er på att det finns affiliate länkar i denna text”

Kombuchachiasylt så hälsosamt och gott.

 

Kombuchachiasylt har ni hört talas om det? För er som kanske missat det så är ju Kombucha en jättegod syrlig bubblig och fermenterad dryck. Den är verkligen så fantastisk på så många olika sätt. Så mycket nyttigare än traditionell läsk eftersom den innehåller massor av vitaminer och mineraler och antioxidanter. Klicka här om du vill veta mer om Kombucha.

Med sina goda bakterier är den dessutom toppen för vår tarmflora. Men man kan faktisk ha nytta av den på fler sätt än som bara en god och hälsosam dryck.

Med naturell kombucha i som en extra ingrediens. Så kan du till exempel göra den här jättegoda Kombucha chiasylten i nafs. För att sedan avnjuta den till pannkakor våfflor eller vad du vill. Den är inte lika söt som vanlig sylt. Dessutom så är de hälsofrämjande chiafröna toppen för din kropp. Läs mer om chiafrön här.

 

 

Förlänger sylten hållbarhet.

Med lite Kombucha i sylten så får du de hälsosamma mjölksyrabakterierna liksom på köpet. Dessutom så förlänger Kombuchan syltens hållbarhet lite och ger sylten en extra god smak. Visst är det toppen? Klicka här för recept

 

Du behöver följande.

  • En glas skål
  • Glasburk med lock att ha den färdiga sylten i
  • 500 gr Hallon frysta eller färska
  • 1,5 msk chiafrön
  • 2 msk Naturell kombucha eller med en smak som du tycker passar.
  • 0,5-1 dl kokossocker eller flytande honung
  • I dl hackad mandel det går även bra att byta ut mandeln mot till exempel hackade valnötter eller pumpakärnor 
  • ev någon krydda som kardemumma eller ingefära

 

 

Gör så här.

Lägg hallon chiafrön kokossocker/honung kombucha och den hackade mandeln i glasskålen och rör om. Låt den sedan stå ett par timmar på köksbänken. Rör om i chiasylten då och då. När sedan bären saftat till sig och chiafröna har har svällt och har gjort en en vackert röd och fin sylt så är den klar. Häll då över sylten i glasburken och förvara den i kylen. Där håller den sig i ca 2-3 veckor.

Lycka till och jag hoppas ni uppskattar den här sylten lika mycket som jag gör.

 

 

Om du blir nyfiken på fler recept med kombucha som ingrediens så kan jag rekommendera kombucha majonnäs och om du bara klickar på länken så hittar du dit.

 

Kombucha majonnäs

 

Det var det lycka till nu och jag vill även passa på att varmt välkomna er till min andra webbsida mariasfeelinggoodlife.se Där jag skriver om hälsa och en naturlig livsstil.

/Maria

Kombucha är stort i USA och här kan ni se hur bryggning av  Kombucha kan gå till på ett Kombucha bryggeri där.2 thoughts on “Kombuchachiasylt med /hallon/mandel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *