Kefirsmoothie glass så härligt grön och nyttig.

Kefirsmoothie glass så härligt grön och nyttig.

Kefirsmoothie glass så gott.

Kefirsmoothie glass här kommer ett recept från mig. Är ni kanske sugna på lite glass? Jag med för glass är ju så gott eller hur?

 

Glass en kär favorit

Jag unnar mig verkligen att njuta av traditionell glass ibland och jag har inget dåligt samvete för det. För allt har sin tid och det har även glass. Men jag gillar även de här härligt gröna och nyttiga Kefirsmoothie glassarna. De är inte så söta och jättegoda att läska sig med under en varm sommardag eller när som helst förresten.

De här Kefirsmoothie glassarna påminner mig faktiskt om de där hemgjorda isglassarna från min barndom. För ett tidigt minne jag har är just mig sittandes med en kompis en varm sommardag. Smaskande på en hemgjord isglass som hennes mamma hade gjort. Ett kärt minne jag säkert delar med flera av er som läser detta.

Gör din gen mjölkkefir så enkelt och gott

 

Hemgjord mjölkkefir så bra..

Men det här receptet innehåller även en favorit till mig. Nämligen hemgjord Mjölkkefir och för er som inte upptäckt den hemgjorda Mjölkkefiren än. Så kan jag berätta att den är en så god och nyttig fermenterad mjölkdryck. Den gjörs mestadels på mjölkkefirgryn och är så god och bra för din tarmflora. Fantastisk att äta bara som den är och smakar och ser ut som fil eller yoghurt . Men den är så mycket nyttigare dessutom även användbar till så mycket annat. Som till exempel dessa smarriga glassarna. Ni kan lätt hitta receptet på Mjölkefir genom att klicka här

 

 

En tallrik med härlig hemgjord mjölkkefir med bär och frukt!!

 

Till de här supersmarriga Kefirsmoothie glass pinnarna behöver ni.

  • Glassformar av någon sort eller om ni vill vara lite kreativa så gör ni egna av små glas av glas eller plast och sticker ner små pinnar i.  Titta på you tube videon nedan för lite tips!
  • En mixer
  • 5 dl Kefir helst hemgjord på gryn
  • 1 avokado
  • 2 Frysta eller färska bananer i skivor
  • Ca 60 gram babyspenat
  • 250 gram fryst eller färsk mango
  • Agavesirap eller flytande honung

 

 

Gör så här.

Häll kefiren en i mixern och tillsätt spenaten och mixa tills allt är finfördelat. Fortsätt sedan med att lägga till bananer avokado mango och mixa ett par minuter till en slät och fin smoothie.

Sedan är det bara att smaka av med så mycket Agavesirap eller honung som du vill ha i glassen för lagom sötma.

Fyll på i formarna och ställ dem i frysen i åtminstone 2 timmar.

Sedan är det bara att njuta av härliga smoothieglassar med probiotiska egenskaper som är toppen för din hälsa.

 

 

Lycka till och välkommen tillbaka…

Blir du nyfiken på det här med mjölkkefir så kan jag tipsa om att man med den även kan göra kefirost. 

Som är en slags färskost som du enkelt kan göra med din hemgjorda mjölkkefir. Den kan du njuta av som ett gott och nyttigt pålägg på mackorna. Men den går även att ha till så mycket annat och som ett alternativ till turkisk yoghurt eller creme fraiche om du vill.

Men det är  bara en av alla fantastiska fermenterade recept som jag har här på mariasfeelinggood.se

Jag kan till exempel tipsa om att du lätt kan göra din egen surdegsstart klicka bara på länken så kommer du dit. Med egen surdegsstart är möjligheterna obegränsade för hur mycket gott du kan göra. För vad sägs om surdegsvåfflor, surdegspizza, surdegsrimbo bullar? Klicka bara på länkarna så hittar du tips på allt möjligt smarrigt.

Surdegsrimbo bullar med vallmofrön och citron-vaniljfyllning
Surdegsrimbo bullar med vallmofrön och citron/vanilj fyllning

 

Så varmt välkommen tillbaka och botanisera bland mina recept och dessutom. Varmt välkommen att besöka min senaste webbsida mariasfeelinggoodlife.se Där skriver jag om hälsa och en naturlig livsstil och slänger även in ett recept då och då.

/MariaLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *