Surdegsvåfflor så gott! mariasfeelinggood.se

Surdegsvåfflor så gott! mariasfeelinggood.se

Surdegsvåfflor så gott!

Surdegsvåfflor så himmelskt gott!! De bästa våfflorna man bara kan göra säger jag. Dessutom så vet du vad? Surdegsvåfflor är verkligen superenkelt att göra hemma. Vänta bara för om du provar det här receptet så kommer du bara att vilja ha Surdegsvåfflor i framtiden.

Vill du testa mina Choklad surdegsvåfflor klicka här.

 

Varför detta pulver?

Ska jag vara riktigt ärlig så har jag aldrig fattat den här grejen med våffelsmet pulver. Varför ska man köpa det när det är så enkelt att vispa ihop en smet själv undrar jag?

Ingredienserna som krävs för att göra en våffelsmet har ju de flesta hemma. Det är ju inte heller direkt gormèmat vi talar om här.

Den bästa våffelsmeten gör du själv..

Det det allra bästa med våfflor som är gjorda med hemgjord smet. Är att de innehåller heller inte några som helst onödiga kemikalier eller tillsatser.

Den här Surdegs våffelsmeten kräver inte heller några komplicerade kock kunskaper. Det som behövs är däremot en surdegsstart som är superlätt att göra.

Du hittar receptet på den genom att klicka här. Det tar ett par dagar för att den bli klar men låt dig inte nedslås av det. För jag lovar dig att när du gör en surdegsstart så kan du ha den till så mycket mer. Du kan då göra bröd bullar pannkakor och så kan du ha den dessa fantastiskt ljuvliga våfflor naturligtvis.

Surdegsstart är toppen!

Dessutom så vet du vad? Du kan faktiskt ha din surdegsstart för resten av ditt liv. Nej jag skojar faktiskt inte nu för det är alldeles sant. I vissa familjer är man väldigt stolta över sin surdegsstart som de har haft i släkten i generationer tillbaka. Precis som den här mannen familj i detta youtube klippet som du kan klicka på här.

Det finns till och med ett surdegs bibliotek där man faktiskt förvarar surdegsstart från olika platser världen över. Hur coolt som helst tycker jag. Klicka här för att se ett litet roligt filmklipp om just det.

Det enda du behöver tänka på är att förvara den i kylskåpet. Sedan tar du fram den då och då och matar den med vatten och mjöl. Lätt som en plätt eller hur?

Jag använder min surdegsstart till allt möjligt och jag kan inte ens tänka mig en dag utan min surdegsstart. Med den så kan jag baka det godaste bröden i världen. Till exempel dessa fantastiskt goda och enkla surdegsfrallor eller smarriga surdegstortillas.

Surdegsbröd får dessutom min mage och resten av min kropp att må toppen och håller mig även mätt längre. Om du blir nyfiken på detta så kan du läsa lite mer om surdegsbrödet goda inverkan på vår hälsa här.

Surdegsvåfflor så gott! mariasfeelinggood.se

Men nu till receptet.

Men nog om det för det här receptet behöver ni behöver följande.

  • 100 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl stenmalet vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0,5t tsk havssalt
  • 1 dl matad bubblande surdegsstart
  • Testa att smaksätta med 1 tsk kardemumma eller vaniljpulver.
  • Eventuellt 2 dl vispad grädde för extra frasiga våfflor

 

Gör så här.

Smält smöret i en gryta häll på mjölken och värm tills det blir fingerljummet.

Tillsätt ägg mjöl salt surdegsstart och eventuellt smaktillsatser under vispning. Låt sedan smeten stå i åtminstone 30 minuter innan du gräddar dina härligt goda frasiga och mättande våfflor.

Smeten håller sedan i kylen någon dag eller så men resulterar då i lite syrligare våfflor. Prova i så fall att tillsätta lite mer mjöl och mjölk.

För extra frasiga våfflor kan du använda det gamla våffeltricket och tillsätta ett par dl vispad grädde till din smet.

Servera med en god Kombucha chiasylt du hittar receptet här. Bär och en klick grädde eller kefirost/turkisk yoghurt smaksatt med vanilj. Nyfiken på hur man gör en kefirost klicka bara på länken här.

Lycka till hoppas du gillar receptet och kanske får smak på att prova fler recept med surdegsstart. För tro mig det finns en hel värld med recept att prova. För vad sägs till exempel om chokladtårta med surdeg?  Surdegssemlor eller Surdegspizza?

 

Låter inte så dumt eller hur? Så välkommen hit och botanisera bland mina surdegsrecept. För vem vet snart kanske du älskar surdeg lika mycket som jag.

 

Bli en surdegs entusiast

Välkommen tillbaka till min fermenterings värld och om du inte redan är trött på mig. Så är du varmt välkommen till min senaste webbsida mariasfeelinggoodlife.se Där skriver jag om hälsa och en naturlig livsstil och slänger även in ett recept då och då.

Där jag brukar skriva lite om mat och hälsa överlag och dessutom slänger in ett recept då och då.

/MariaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *