Sill röra med kefirost och Kombucha majonnäs mariasfeelinggood.se

Sill röra med kefirost och Kombucha majonnäs mariasfeelinggood.se

 

 

Sill så gott

Sill är ju så gott och och passar in på menyn under hela årets högtider jul som påsk eller midsommar. Dessutom är det ju numera så enkelt att köpa lite fem minuters sill och göra sin egen personliga favorit. Men här har ni ett recept som dessutom har lite extra probiotika boost.

 

 

Probiotika så bra för vår hälsa

Probiotika är något som jag insett på senare år är väldigt viktigt för vår hälsa. Det var den insikten som fick mig att börja blogga och bygga denna webbsida. För jag vill så gärna hjälpa till att sprida kunskapen om hur enkelt och roligt det är att fermentera. Dessutom hur du kan med enkla medel förbättra din hälsa helt på egen hand. Just genom att tillföra de goda bakterier som finns i fermenterad mat till din kost.

 

 

Ta din sillmeny till en ny nivå

Så här är ett sådant exempel och nämligen ett recept på en sill röra med kefirost och kombuchamajonnäs som ingredienser. Den är så enkel att göra och är det ultimata sill receptet. Om du vill ta din sill meny till nästa nivå och även göra en sill som boostar din kropps immunförsvar.

 

 

Kefirost så enkelt och gott mariasfeelinggood.se

 

 

 

Kefirost är toppen

Den här sillen innehåller alltså kefirost och den är så enkel att göra och receptet hittar du om du klickar här Men förstås så kräver den att du har lite hemgjord mjölkkefir. Har du inte börjat göra hemgjord mjölkkefir ännu så hittar du receptet om du klickar här. Om du vill läsa om mjölkkefirens fantastiska egenskaper så klicka bara på länken här så kommer du direkt till ett inlägg om det.

 

 

Sill med Kombucha majjo så himla bra!

Men för att göra detta här sill receptet ännu ett snäpp bättre så innehåller den även Kombucha majonnäs. Om ni kollat in hos mariasfeelinggood.se tidigare. Så har ni kanske sett receptet på en så vansinnigt enkel majonnäs som jag lade ut nyligen. Om inte så hittar ni det här

 

 

 

 

Härliga kombucha!!!

Har du aldrig hört talas om Kombucha så har du missat något riktigt bra. Kombucha är nämligen en härligt syrlig,bubblig och god probiotisk dryck. Den är liksom Mjölkkefir så bra för vår tarmflora och vårt immunförsvar. Men var inte orolig du kan läsa mer om den om du klickar på denna länk. Om du vill komma direkt till ett recept så du klickar du vidare till det här.

 

 

Köpa Kombucha?

Dessutom går det numera att hitta Kombucha i välsorterade livsmedelsbutiker. Jag vill dock tillägga att de inte alltid är av bästa kvalitet. Men det finns ett par riktigt bra som jag varmt rekommenderar och som jag själv har testat som till exempel YOI Kombucha och Roots kombucha

Det finns säkert fler märken för det här något som nu växer fram även här i Sverige. Men jag lovar att återkomma till det om jag stöter på fler i framtiden. Ett tips från mig är även att den riktigt äkta Kombuchan som inte är pastöriserad finner ni i kyldisken.

 

Men nu till receptet.

 

 

 

 

 

För att tillaga den här sillen behöver du följande….

 • 1 förpackning med 5 minuters sill
 • 2 dl kefir ost
 • 1 dl Kombucha majonnäs
 • hackad gräslök och dill cirka en dl av vardera
 • 1 burk med fiskrom till exempel sikrom eller röd kaviar
 • pressad citron (eventuellt rivet citronskal för mer citronsmak)
 • havssalt
 • grovmalen svartpeppar
 • En 5 dl glasburk med lock förslagsvis en för konservering med gummiring.
 • en skål att blanda din sill i

 

Gör så här….

 1. Skär fem minuters sillen i lagom stora bitar och spara ett par matskedar av lagen.
 2. Hacka dill och gräslök
 3. Lägg sill,kefirost, kombuchamajonnäs,gräslök ,dill ,sill lagen och fiskrom i skålen och blanda lite försiktigt ihop allt och smaksätt sedan med citronsaft/eventuellt rivet citronskal, salt och peppar efter ditt eget tycke.
 4. Flytta sedan över sill röran till glasburken och sätt på locket. Sillen är klar att ätas direkt och håller i kylen i åtminstone 2 veckor.

 

 

Fler recept med kombucha.

Om du vill prova fler recept med Kombucha så prova gärna den här toppen goda Kombucha chiasylten.

Jag vill också passa på att hälsa dig varmt välkommen till min andra webbsida mariasfeelinggoodlife.se. Där jag skriver om hälsa mat och en naturlig livsstil och är en vidareutveckling av min tidigare blogg på blogg.se.

/MariaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *