Mangosorbet med en Kombucha twist..

Mangosorbet med en Kombucha twist..

Mangosorbet svalkande men med lite sting..

Mangosorbet mums!! Jag tyckte var dags för ett recept med lite svalkande och härlig sorbet. Vad sägs om en mangosorbet med lite sting och som dessutom lyfter dina livsandar till nya höjder? Ja det låter kanske lite överdrivet men det här receptet på mangosorbet. Innehåller en lite annorlunda ingrediens och jag fick iden från ett tidigare recept. Ni som besökt mariasfeelinggood.se förut har nog sett min isglass med jordgubbssmak. Den innehåller ju Kombucha scoby och har en lite annan textur än isglass vanligtvis har. Det visade sig att det även fungerar alldeles utmärkt till att göra en fantastiskt frisk och god mangosorbet.

Observera att detta inlägg innehåller affiliate länkar..

Mangosorbet med en Kombucha twist..

Brygg din egen Kombucha…

Så det här receptet är kanske särskilt för er som brygger Kombucha och vill hitta ett sätt att dra nytta av alla extra scobys det ger. För dig som ännu inte har kommit igång med att brygga din egen Kombucha . Så kanske det här receptet på mangosorbet kan bli en extra sporre att komma igång. Det är jätteroligt och inte alls så svårt och ett recept hittar du om du klickar på länken här. Men annars så kan du kanske fråga någon som brygger om du kan få en av deras extra scobys och lite kombucha. Annars har jag massor av andra recept som du kan prova. Titta bara runt lite så finns det kanske något annat som lockar.

 

Gör en läskande och god Rooibos kombucha

 

Mangosorbet som är antiinflammatorisk!?

Men mina vänner denna mangosorbet har dessutom ännu fler kvaliteter än så. För jag har nämligen lagt till ytterligare två av mina vapendragare mot inflammationer i kroppen. Två gula sådana och de heter ingefära och gurkmeja och innan ni nu drar öronen åt er. Så lovar jag att smaken av ingefäran endast finns där i bakgrunden. Men den ger denna mangosorbet en extra smakdimension. Vad det gäller gurkmeja så syns den enbart som en färgförstärkare men tillför ingen smak. Men slutresultatet är en frisk och god mangosorbet med lite sting i eftersmaken. Som dessutom är antiinflammatorisk och toppen för din hälsa. Om du blir intresserad av fler av mina extra antiinflammatoriska recept så kolla särskilt på min surkål med gurkmeja eller min Gingerale.

Mangosorbet med en Kombucha twist..

 

Låggradiga inflammationer…

Ni som följer min blogg här på mariasfeelinggood.se har väl förstått min passion för att sprida intresse för fermentering. Det beror på att jag vill få fler människor att se möjligheterna denna kost ger oss. Nämligen att hela vår tarmflora och bekämpa låggradiga inflammationer i våra kroppar. För dig som inte vet vad låggradiga inflammationer är för något. Så kan jag berätta att det är vad man misstänker ligger bakom våra nya folksjukdomar. Forskare har nämligen börjat se att en tarmflora i obalans på sikt orsakar en brand i kroppen av låggradiga inflammationer. Du känner dem inte men de finns där i bakgrunden och orsakar diabetes,högt blodtryck,hjärtkärl sjukdomar och stroke bland annat. Om du vill läsa mer om detta så kan jag rekommendera Maria Borelius böcker Hälsorevolutionen och Bliss.

 

Mangosorbet med en Kombucha twist..

 

Men nu ska vi göra mangosorbet…

För att göra denna mangosorbet så behöver du följande…

 • 250 gram mango det går utmärkt med fryst. Men om du använder färsk får du lite tips om hur du enkelt skär upp din mango i videon längst ner i inlägget.
 • 2 dl vatten
 • mörkt rörsocker 1 dl
 • 1-2 msk riven färsk ingefära eller 1-2 tsk torkad ingefära
 • 1,5-2 tsk gurkmeja torkad
 • 0,5 dl chiafrö
 • 2 dl scoby pure
 • 0,5 dl kombucha naturell eller någon passande smak

 

Mangosorbet med en Kombucha twist..

 

Så här gör du..

 1. Lägg mango, rörsocker, ingefära och gurkmeja i en kastrull och fyll på med vatten
 2. Koka upp innehållet i kastrullen och sänk sedan värmen och låt det få puttra i cirka 10 minuter.
 3. Lyft bort kastrullen från plattan och låt stå och svalna till rumstemperatur.
 4. Under tiden skär du upp en lagom bit scoby och mixar den till pure tillsammans med kombuchan. Använd dig förslagsvis av en matberedare eller mixer och mixa så att du får 2 dl scoby pure.
 5. När mango blandningen svalnat till rumstemeratur så mixa den tillsammans med scobypuren och chiafrö till en jämn och fin smet.
 6. Häll smeten i en passande frysform och frys i mins 4 timmar.

 

Scoby
Scobypure
Mangosorbet med en Kombucha twist..

 

Sedan är det bara att njuta…

Sedan är det bara att njuta i stora drag av en toppen god och fräsch mangosorbet. Som inte bara kan svalka dig i sommar utan även kan hjälpa till att släcka dina låggradiga inflammationer. Enligt mig så kan det bara inte bli bättre och om du skulle åka på en virusinfektion. Så är ju denna mangossorbet perfekt för att dämpa febern och lena lite i halsen. Om blir nyfiken på min Jorgubbs isglass så klicka bara på länken. Jag kan dessutom rekommendera en annan törstsläckare som heter Kvass. Den är jätteenkel att göra och kan varieras i det oändliga.

 

Jordbubbs isglass

 

Utveckla dina baknings skills..

Om du får tid över i sommar så kan du ju slå dig på lite surdegsbakning. Det är jätteroligt och visst det kräver ju en surdegsstart. Men det fixar du så lätt med mitt recept på en surdegsstart. Tänk bara att få starta dagen med en riktig lyxig surdegsmacka. Eller att fylla din fikakorg tillsammans med Surdegsrimbobullar, Havresurdegscookies eller Surdegsmuffins. För om du gör din egen surdegsstart så kan du inte bara baka jättegott surdegsbröd.

 

Havre surdegs cookies

Besök mig på mariasfeelinggoodlife.se

Jag vill även passa på att hälsa dig välkommen till min andra baby mariasfeelinggoodlife.se. Det är min vidareutveckling av min tidigare blogg på blogg.se Det var där jag började blogga för några år sedan och det som fick mig att starta upp mariasfeelinggood.se Men eftersom jag insåg att det är min passion att få lära mig mer och skriva om hälsa så kunde jag inte hejda mig. Därav mariasfeelinggoodlife.se som är en livsstilsblogg där jag skriver om hälsa självutveckling och en naturlig livsstil. Jag lägger även ett in ett recept då och då och kan till exempel rekommendera mina små Rabarberpajer. Men annars kan ni ju läsa mitt inlägg om att utveckla dina dolda talanger. Eller hur du kommer igång att meditera men i vilket fall så varmt välkommen till mig. Jag hoppas att du blir inspirerad till fler hälsosamma val i livet.

/MariaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *