Kefirostpudding i två olika smaker..

Vad sägs om ett recept på en lyxig och god kefirostpudding? Med smak av hallon/ingefära eller choklad/maca. Som passar lika bra till att lyxa till frukosten med. Som till att njuta av som en liten nyttig dessert. Ja för jag lovar att dessa små kefirostpuddingar. Inte bara smakar ljuvligt och är barnsligt enkla att göra. För de är dessutom fullproppade med massor vitaminer och mineraler. Men som om det inte vore nog så innehåller de dessutom massor av nyttiga bakterier. Som är toppen för tarmfloran och vår hälsa. Men hur kan detta vara möjligt? Jo det ska jag berätta för dig men för att kunna göra det. Så måste jag först presentera dig för en vän till mig som heter Mjölkkefir.

Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Mjölkkefir så otroligt gott och bra...

För precis som namnet avslöjar så görs kefirost på mjölkkefir. Men nu så pratar vi inte om den mjölkkefir. Som du vanligtvis kan hitta i kyldisken i livsmedelsbutikerna. Nix kefirost gör du på hemgjord mjölkkefir och den spelar i en helt annan liga. Hemgjord mjölkkefir är fullständigt proppad med nyttigheter i form av vitaminer och mineraler. Vidare innehåller den dessutom 30-50 plus olika goda bakterier. Jämfört med mejeri tillverkad mjölkkefir som enbart innehåller 7-10. Men vet du vad? Något som även är så otroligt fint med hemgjord kefir. Det är att det är så fantastiskt enkelt att göra.

Att göra sin egen mjölkkefir är verkligen så enkelt och jättegott...
Gör din egen mjölkkefir med mjölkkefirgryn...

Mjölkkefir med mjölkkefirgryn...

Själv så har jag gjort min egen mjölkkefir i flera år nu. Den har kommit att bli en av mina största favoriter. Bland alla de fermenterade mjölkdrycker som jag har testat. Jag gör min Mjölkkefir med mjölkkefirgryn. Som är en slags startkultur som påminner lite om risgrynsgröt till utseendet. Om du blir nyfiken på det så beställer du dem väldigt enkelt på en webbsida som heter gröntlevande.se. För vidare anvisningar och recept klicka dig bara vidare till min sida om mjölkkefir. Själv så njuter jag oftast av Mjölkkefiren precis som den är. Toppad med bär och min hemgjorda granola. Eller så mixar jag ihop otroligt smarriga och mättande smoothies. Mums!!!

Granola så vansinningt gott och enkelt att göra själv...

Gör lite kefirost...

Du kan även använda dig av mjölkkefir för att enkelt röra ihop jätte goda och nyttiga dressingar och dipsåser. Men för ett tjockare och krämigare resultat. Så kan du använda dig av kefirost. Som för övrigt ju är huvudingrediensen. I receptet på dessa små delikata puddingar. Som jag ska strax ska lära er att göra. Men först måste jag ju förklara vad kefirost är och tro mig det är så enkelt. Kefirost får du nämligen genom att sila av din Mjölkkefir med hjälp av ett kaffefilter. Placera endast ett kaffefilter i en trådsil över en skål. Ställ därefter skålen i kylskåpet där den sedan får stå cirka ett dygn. Slutresultatet blir en tjock och krämig kefir som liknar turkisk yoghurt i konsistens. Om du vill läsa lite mer om detta så klicka bara här.

Kefirost så gott och användbart...
Gör en egen bredbar färskost med kefirost..

Kefirvassle...

Den klara vätskan som har samlats i skålen. Kallas för vassle och är för övrigt en toppenprodukt. Så snälla släng den inte utan gör lite frisk och god hallon kefirsoda istället. För fler roliga och praktiska tips om kefirvassle klicka bara här. Men nu till själva receptet på kefirostpudding….

Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Kefirostpudding med hallon och ingefära..

Recepten är beräknat för två portioner. Men du kan enkelt justera det själv och göra så många puddingar du vill. Jag har även valt att lägga till lite härliga och nyttiga chiafrön. Vilket är alldeles perfekt och även adderar lite nyttiga fibrer. Som är superviktigt för en god tarmbalans och funkar som mat åt dina tarmbakterier.

Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Det här behöver du för att göra en pigg och frisk hallon/ingefära kefirostpudding...

 • 4 dl kefirost
 • 2 dl frysta hallon
 • Chiafrön 2 msk
 • Cirka 2 kryddmått Ingefära (pulver)
 • Honung eller lönnsirap cirka 2-3 msk eller någon annan valfi sötning. Testa dig fram hur söt som du vill ha din Kefirost pudding.
 • En mixer
Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Kefirostpudding med kakao och macapulver...

Den här kefirostpuddingen är en ren njutning jag lovar. För det är nämligen en kefirostpudding med en härlig smak från kakao och fantastiska Maca. Macapulver är en alldeles ny upptäckt för mig men.. ojoj så gott. Samt något som jag varmt kan rekommendera er till att testa även i andra recept. Jag gjorde själv en alldeles underbar chokladdryck häromkvällen. Macapulver har en smak som påminner om kola eller toffè.Som är som klippt och skuren att kombinera med kakao i choklad desserter. Det kommer helt klart fler recept med macapulver här på webbsidan framöver.

Macapulver en riktig hit...

Fantastiska Maca...

Macapulver kommer från en rot som odlas på hög höjd i Perus bergsområden. Maca kallas även för andernas ginseng och sägs vara bra för sexualdriften. Vidare så sägs den även ha en hormon balanserande effekt. Både hos män och kvinnor. För kvinnor rekommenderas den vid menstruation och klimakteriebesvär. Ja tro det om ni vill men galet gott är det i varje fall. Men om du vill veta mer om Maca och dess goda inverkan på hälsan. Så titta gärna på videon som jag har lagt till längst ner i inlägget.

Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Det här behöver du för att göra en lyxig choklad/maca kefirostpudding..

 • 4 dl kefirost
 • 2 msk kakao
 • 1 tsk kanel
 • Macapulver 2 tsk
 • 2 msk chiafrön
 • 2 -3 msk honung, lönnsirap eller någon annan valfri sötning
 • En mixer
Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Så här gör du dina kefirostpuddingar....

 • Börja med att lägga samtliga ingredienser i mixern. Mixa sedan alltihop till en smidig konsistens.
 • Därefter så portionerar du förslagsvis ut smeten i två små söta burkar. Som du sedan enkelt kan servera dina kefirost puddingar i.
 • När det är klart så är det sedan bara att ställa dina kefirostpuddingar i kylskåpet.
 • Låt sedan dina kefirostpuddingar få stå och stelna till lagom konsistens. Det tar åtminstone 4 timmar men låt dem gärna stå i kylskåpet över natten
Foto av Cliff Booth från Pexels

Bli en trendsättare...

Så var det med det! Lätt som en plätt eller hur? Vilket innebär att du med fördel kan förbereda dessa kefirostpuddingar på kvällen. För att sedan njuta av dem nästa dag och ytterligare ett hett tips till dig från mig. Det är att du låter en liten smarrig kefirostpudding få följa med dig till jobbet. För att sedan äta till frukost eller varför inte till tre fikat ? Då kan du enkelt byta bort söta kakor och chokladbitar. Mot något mera mättande och nyttigt och för övrigt så mycket godare. Men det ger dig också chansen att få bli en trendsättare framöver. Genom att införa en ny och hälsosam trend med små nyttiga eftermiddags pauser. Det vore väl inte så dumt eller hur?

Karamelliserade bovetekärnor mums!!...

Toppa din kefirostpudding...

Valet av toppingar till dessa små kefirostpuddingar är egentligen oändliga. Så låt bara din fantasi och din egen smak få ta över. Förslag på toppingar som jag själv tycker passar bra. Är till exempel kokosflakes, olika typer av nötter och frön eller chokladnibs. I detta fallet så toppade jag mina med en ny favorit. Vilket är små karamelliserade bovetekorn som är alldeles ljuvliga. Härligt krispiga och sötade med kokossocker. Gör dem till ett mera hälsosamt alternativ till sockersöta strössel. Jag lovar att de är alldeles perfekta för att strö på kakor som desserter. Eller varför inte på frukostgröten eller på din yoghurt.

Kefirostpudding så saligt god mariasfeelinggood..

Varmt välkommen tillbaka...

Jag vill bara avsluta detta inlägg med att önska dig varmt välkommen tillbaka. Till min värld av små fermenterade underverk. För den dag som jag av en ren slump snubblade över ett recept. Som skulle komma att förändra mitt liv. Det var en av mina allra bästa dagar och något som jag även önskar dig. Våra liv är som en berg och dalbana. Ibland så bär det uppåt och vi når nya höjder. För att sedan åka neråt i en rasande fart till både fasa och förtjusning. Men vi kan faktiskt ta kontrollen över våra liv om vi vill. Genom att göra val utifrån vad våra hjärtan och inre kompass.

Ugnsbakade äpplen med egengjort kokossmör veganskt och härligt...

Små och viktiga val...

Genom att lyssna på din kropp så kan du själv styra skutan dit du vill. Det är för övrigt något som jag själv har kommit till insikt under mina senare år. För genom att göra de där små men så viktiga valen i sin vardag. Så kan man göra stora resultat i det stora hela. I mitt fall har det till exempel inneburit att jag har ställt om min kost. Från en ganska vanlig förekommande kost med processade livsmedel. Dessutom med massor av vitt socker för att stilla det där kakmonstret inom mig. Till att jag idag istället gör mer genomtänkta val.Vilket har lett mig till en kost med massor av näring och som för övrigt får mig att må bra. Mat som är lagad från grunden och dessutom utan en massa onödiga tillsatser. Det är något som har kommit att bli mitt motto som jag numera lever efter.

Toppa din sallad med lite härligt krispig surkål...

Bli inspirerad...

Med det så vill jag bara säga att jag hoppas på. Att du genom att besöka min webbsida. Även blir inspirerad och nyfiken på vilken typ av mat. Som din kropp mår bra av. Själv så har jag på senare år insett att just fermenterad kost är toppen. Fullpackad som den är med näring som ger oss massor av energi. För övrigt även begåvad med dessa små fantastiska mikroskopiska passagerare. Som städar upp i våra kroppar och tillför nytt liv. På ett sätt som vi aldrig ens hade kunnat drömma om. Visst är det väl det ren och skär magi?

Baka härligt mustiga surdegslimpor...

Gör det enkelt ...

Ja jag skulle kunna prata hur länge som helst om detta. Men det tänker jag inte göra. För nu så lämnar jag det helt upp till dig. För som sagt så är det enbart du som bestämmer. Men om du väljer att tro på detta och kanske känner för att ge de ett försök. Så är ett litet tips från mig. Att du i så fall att gör det enkelt för dig. Välj ett recept som verkligen tilltalar dig och börja smått. Börja sedan med att testa dig fram och låta det hela får växa . Så har jag själv gjort och på sikt så har det inneburit. Att mitt intresse för matlagning har vuxit till helt nya höjder. Mat med nya smaker och texturer. Som helt klart gör mig mätt och nöjd med livet. För mig är det livskvalite på högsta nivå.

/Maria