Om mig

Om mig

Välkomna till min värld.

Hej och välkommen till mariasfeelinggood.se jag heter Maria och har ett stort intresse för hälsosam mat. Då i synnerhet fermenterad mat som har kommit att bli en hobby och passion för mig på senare år.

Aldrig hade jag ens i min vildaste fantasi kunnat ana att något som jag knappt ens hört talas om. Skulle få så stor betydelse för mig.

 

Transformationen.

Man skulle nästan kunna säga att jag genomgått en slags transformation. Från ett kakmonster till en förespråkare för hälsosam mat.

Som sagt för några år sedan visste jag knappt vad fermenterad mat var för något. Ännu mindre anade jag då vilken stor skillnad det kan göra för vår hälsa.

Det riktigt fina är att det är enkelt och roligt att göra hemma i ditt eget kök.

 

 

Mitt brinnande intresse.

Det som en gång började med lite surdegsbak och en dryck som jag provade att göra på min köksbänk. Har nu vuxit till ett brinnande intresse och blivit till en ny livsstil och en vana i vårt hem.

När jag själv började min fermenterings resa. Så fick jag ägna massor av tid till att hitta information på otaliga webbsidor, youtube och böcker.

Jag ska erkänna att jag älskar att titta på inspirerande videos. Likaså att leta recept i fina kokböcker. Men som sagt det är ju jag det och jag är ju lite nördig. I alla fall när det kommer till att se och läsa om nyttig mat.

Jag vet ju också att alla inte är som jag och tur är kanske det. De flesta vill nog trots allt ha det lite enklare. Så därför har det under denna tiden vuxit fram en ide hos mig.

Nämligen att samla alla mina kunskaper som jag har lagt till mig hittills. På en och samma plats och och dela med mig till andra som vill lära sig något nytt.

 

 

Fermentering är kul.

Jag ville skapa en webbsida med information om fermenteringens grunder. Så att fler lätt kan komma igång och upptäcka fermenteringens fantastiska egenskaper.

Men det är inte allt jag vill även en gång för alla få bort stämpeln att fermentering är krångligt och trist. Jag vill visa att fermentering tvärtom är enkelt och lustfyllt.

Hos mig kan ni hitta tips om hur ni kan fermentera på ett enkelt och opretentiöst sätt. Men också coola och spännande recept. Ni kommer att bli förvånade över vad mycket man kan göra med fermenterad mat.

Så om igen välkomna hit till min härliga värld av fermenterad mat.

/Maria